Sobota 8. 6. 2024 Tri Klub Příbram

Lukáš Pazdera loni kvůli zranění nemohl absolvovat celou trasu Příbramského půlmaratonu, tak se alespoň postavil do čela štafety pojmenované Luky Training Group a sestavené ze své tréninkové skupiny.

Trasu dlouhou 21,1 kilometrů uběhli jako první za 1:17 hod. (s průměrnou rychlostí 16,5 km/h). V cíli byli o osm minut dříve než nejlepší individuální běžec. Nicméně Lukáš už v minulosti dokázal, že půlmaraton umí uběhnout ještě rychleji než jeho štafeta. Jeho osobák na této trati má hodnotu 01:13 hod.

Lukáše jsme požádali o odpovědi na několik otázek.

Chystáte se letos opět na týmovou štafetu?

Osobně budu letos závodit na Příbramském půlmaratonu v kategorii jednotlivců. Rád bych ale ze své tréninkové skupiny sestavil minimálně jednu, ideálně dvě štafety. Věřím, že se tedy opět potkáme na startu v ještě hojnějším počtu jak loni.

S jakou taktikou štafetový půlmaraton běháte? Vnímáte rozdíl mezi tím, jestli někdo startuje na prvním, nebo třeba třetím místě v pořadí?

Taktika štafetového závodu není nikterak náročná. Každý člen štafety nechá na svém pětikilometrovém úseku maximum. Nikdy nevíte, jak poskládala svůj tým konkurence, a proto si do posledního úseku nemůžete být ničím jistí. S ohledem na fakt, že každý běží na maximum, tak i rozložení úseků jsme nějak nedramatizovali a shodli se rychle na pořadí, v jakém jsme se postavili na start loňského závodu.

V čem je pro vás štafetový či týmový závod odlišný od toho individuálního?

Ve svém volném čase se věnuji své tréninkové skupině, z které se rekrutují členové štafety. Ačkoliv tedy všichni děláme individuální sport, atletiku nebo triatlon, tak štafeta nám dává možnost se potkat společně na závodech a naše závodění tak dostává nový náboj a rozměr. Štafety nebo extrémní triatlony, kde je potřeba závodit spolu se svým supportem, jsou běžnou součástí našeho závodního programu.

Fotogalerie K článku

Partneři projektu

Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton -